Over ons

Occa, dat is een creatieve wereld van kleurrijke meubelaccessoires.

Van militair gerichte accessoires …

Ons confectie-atelier bestaat al ruim 45 jaar onder de naam Confect Schockaert. Tot 2020 specialiseerden we ons in de productie van militair gerichte accessoires in dito kleuren zoals beige, kaki en zwart.

… tot een zeer creatieve wereld

Op een bepaald moment wilden we de eentonigheid van producten en kleuren doorbreken. We kozen om iets te doen met onze passie voor (vintage) design en rolden in de creatieve wereld van kleurrijke meubelaccessoires, met name kussens voor indoor en outdoor meubilair. We zijn al jaren fan van o.a. Italiaanse stoffen en de keuze was dan ook snel gemaakt: we gingen voor exclusieve en kwaliteitsvolle stoffen om unieke accessoires te produceren. Vanaf dat moment ging er een hele nieuwe wereld open, en hij breidt geleidelijk verder uit …

De betekenis achter Occa

Een naamsverandering drong zich op, want de naam Confect Schockaert is ontegensprekelijk verbonden aan het militaire en dus onverzoenbaar met de nieuwe creatieve vleugel van ons bedrijf. Uit een brainstorming met het gezin is de naam OCCA ontsproten.

Occa, dat is meer dan één betekenis

Het woord ‘occa’ is Italiaans voor ‘gans’, de zwemvogel die refereert naar de straat waar ons atelier gevestigd is, namelijk ‘Ganzendries’.

Bovendien is de gans getooid in een zacht en beschermend waterdicht verenpak. Dan denk je toch vrijwel meteen aan een mals kussen?

Het toeval wil dan ook nog dat de klank occa voorkomt in de naam Schockaert.

Wij zijn er klaar voor. Ben jij klaar voor meer Occa?

Textielaccessoires nodig op maat van je interieur of exterieur?

De drijfveren van Occa

Kristine en Filip

Het atelier in Erondegem

De volledige cyclus van grondstof tot eindproduct gebeurt in ons atelier in Erondegem. Patronen tekenen we digitaal en versturen we naar onze CNC-gestuurde snijmachine die de stoffen tot op de millimeter exact snijdt met een minimum aan verlies. Onze ervaren stiksters zorgen voor een onberispelijke afwerking. Wij gaan voor duurzaam en op en top Belgisch!